Venus – Bang bang (1989)


Det är sällan, förutom kanske just inom den här genren, som man vet mycket mer om dem som gömmer sig i kulisserna (eller ja – bakom mixerbord och körmikrofoner) än om artisterna som står på etiketten. Men så är det som sagt ganska ofta när det gäller just de här gamla vinylsinglarna som jag gärna plockar fram – och här är ett typexempel…

05 - Venus - Bang BangDet räcker med att lyssna två sekunder i början av låten för att höra vem som är med och körar, och känner man sedan i sin tur till Rex Gissléns ”Angelina angeleyes” och teamet bakom den – då är man hemma även när det gäller denna. Här har vi alltså tjejgruppen Venus (Katja, Pernilla & Malin) och låten ”Bang, bang”, en låt som alltså är skriven Rex Gisslén, Max Brunzell, Peo Thyrén och Alexander Bard, och producerad av de två första – alltså samma gäng som låg bakom bl a nämnda ”Angelina angeleyes” och Glen Spoves ”Blue islands” (följ länkarna för att hitta mina inlägg om dem). Det lite konstiga är dock att de två exemplen på det här teamets alster släpptes 1986 – den här kom först tre år senare, men är identisk i sound och allt sånt. Kan det vara så att den här låg i någons byrålåda och väntade i tre år? Dessutom släppte tjejerna i Venus ytterligare en singel 1989 (en cover på Svenne & Lottas ”Bang en boomerang”), på ett annat bolag och med ett helt annat – och mycket tråkigare – sound…

Men men…om jag nu kan släppa petitesserna…ta och lyssna på den här nu – en typisk ”Svensk Vinyl-låt”!

Venus – Bang Bang
(Thyrén, Bard, Gisslén, Brunzell)
1989, Eagle Records ‎– ES 10-36
Producerad av Rex Gisslén & Max Brunzell
Kör: Tommy Nilsson & Karina Rydberg

2 thoughts on “Venus – Bang bang (1989)

  1. Lite info om gruppen/projektet: Flickan till vänster heter Pernilla, hon var förlovad med Hasse Carlsson när det begav sig, flickan i mitten heter Katja och hon var med i solstollarna. Karina Rydberg som körade på skivan var med i den svenska Melodifestivalen 1983 och uppträdde som soloartist, men vem kommer ihåg något annat än Carola från den tävlingen?
    Den spelades även in på svenska med Lili & Susie med Anders Bagges pappa som producent. Den är fortfarande outgiven.

    1. Minsann, här kommer det nån med insyn ;-) Tack för ”ovärderlig” bonusinfo – och dessutom en ny utmaning. Vem sitter på den inspelningen tro…

      Sen när det gällde körsångaren, så tänkte jag ju snarare på Tommy Nilsson än på ’hon som alltså ingen kommer ihåg från Melodifestivalen 1983″ ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *