Atrium – Week-end (1987)

Nej då, jag har inte glömt bort italo-discon – det har bara råkat bli väldigt mycket svensk vinyl på sistone :) Men, nu är det dags! Låt oss fira helgens ankomst med en låt på det temat…

R-229465-1160128406Atrium är ett i raden av ’artistnamn’ som i praktiken bara var ett studioprojekt med en fotomodell vid den avstängda mikrofonen. Deras Midnight Dancer släpptes på Beat Box, men med tanke på att det här skulle handla om att hylla den annalkande helgen, så väljer jag deras absolut bästa låt – Week-end!

Bakom projektet Atrium fanns superteamet Farina-Crivellente, och under den här perioden var det just Mauro Farina som stod för sången, även om det är modellen Giorgio Conti vi ser på bilder och i videon nedan. Tjejen vi hör är f ö Clara Moroni, som jag tidigare skrivit om bl a som sångerska i Gipsy & Queen, och bland låtskrivarna finns också Miko Mission!

Atrium – Week-end (Long 12″ Version – Video Clip)
(C.Barluzzi, G.Crivellente, M.Farina, P.M. Bozzetti)
1987, Time Records
Producerad av Giuliano Crivellente och Mauro Farina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *