Shatoo, Garbo STHLM m fl på scen – i Göteborg, nästa vecka!

 

Mycket jobb just nu, men jag försöker ändå se till att det snurrar här på bloggen – både när det gäller Euroish-listan, och med annat! Detta sagt som en introduktion till kvällens ”korta” och koncisa budskap…

Shatoo för första gången på en svensk scen!

Jag har ju skrivit om norska Shatoo ett antal gånger, såväl om deras 80-talskarriär som om comebacken i våras, och dess fortsättning under hösten/vintern. Shatoo var ett band som jag alltså inte alls kände till då det begav sig, utan jag har upptäckt först på senare tid att jag BORDE ha känt till dem runt 1987-88. Hitsen Overload och Dangertown, till exempel, hade gjort sig väl förtjänta av en plats på ett blandband vid den tiden. Men, det var ju så att de – trots att de hade en svensk producent i Ulf Wahlberg – inte slog i Sverige, och därmed inte heller spelades (alls?) på svensk radio. Eller för den delen uppträdde i Sverige…och det är dit jag vill komma nu…

shatoo

 

 

 

 

 

För, om en dryg vecka så kommer ju nämligen Shatoo (i sin nya tappning) att stå på en svensk scen för allra första gången – fredagen den 11 april, på Jazzhuset i Göteborg. Här är några länkar till evenemanget:

http://www.jazzhuset.se/2014/04/shatoo-nor/

https://www.facebook.com/events/266970163454222/297682447049660

Och videon till förra årets comeback,  Nothing that I wouldn’t do – en av förra årets bästa låtar, enligt min mening:

Pust

Men, det är ju inte nog med det. Som förband till Shatoo kommer dels norska Pust att uppträda – det är en duo där den ena halvan (Hanne Haugsand) tävlade i Eurovision Song Contest år 2000, men idag verkar framtoningen vara bra mycket mer experimentell. Men, covern på Depeche Mode’s In your room är inte så dum…

 

1452124_217741618396959_776750570_nGarbo STHLM

Och dessutom, inte minst intressant, kommer också Garbo STHLM att stå på scen. Det är ett band som bildades redan 1985 och då spelade under några år, utan att ge ut nånting på skiva. 2012 återförenades de för att ”göra lite nyinspelningar av gammalt material samt slutföra låtar som aldrig blev inspelade”, som de själva beskriver det. Det utmynnade  i ett antal konserter under fjolåret (bl a som förband till Visage på Nalen) och inte minst i att de där ’nygamla’ låtarna släpptes digitalt i januari i år.

Så, i Garbo STHLM har vi alltså ännu ett gammalt synthband som har vaknat till liv (här på bloggen har vi ju bl a ’avverkat’ Candide och Daily Planet tidigare) – och ja, jag gillar detta! Du hittar dem bl a på Facebook och Soundcloud, och längre ner hittar du även Spotify-albumet, men först – här är en video på låten Vem vill vara kung, inspelad på Nalen i Stockholm i höstas:

Och här är också den underbart ’dansbandssynthiga’ Mikaela, som tydligen var den allra första låten de skrev – här i en nyare tappning…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *