Vienna Parade – Wonderland (1991)

 

Vissa artist- och gruppnamn är helt enkelt för bra för att slarvas bort. Jag nämnde ju hur jag tycker att Neopop kan vara det absolut bästa, och förvånansvärt sällan använda, namnet för genren – men det kom ju i alla fall att användas i ca tre-fyra år. Då är det mycket värre med det här…

14 - Vienna Parade - WonderlandVienna Parade, vilket jag alltså också tycker är ett fantastiskt snyggt popnamn, var en Karlskronagrupp som bara släppte en enda ynka singel. Det var anmärkningsvärt, inte bara på grund av namnet, utan inte minst med tanke på hur jäkla bra den här låten är – och på att singeln ifråga släpptes på ett stort bolag. Visst, det blev ingen hit – men det brukar ju inte alltid behöva innebära att man blir en engångsföreteelse? Jag vet som sagt inte varför det inte blev något mer, men jag är rädd för att de var ytterligare ett offer för musikbranschens ’armageddon’ runt 1991.

Bandet då? Ja, tyvärr har de ju lagt sig till med så vanligt alldagliga namn att det är helt omöjligt att via digitala vägar försöka hitta mer info om dem. Så, vad sångerskan Anna Ottosson och de övriga medlemmarna Anders Karlsson, Thomas Karlsson och Patrik Nilsson har gjort sedan november 1990, när Wonderland spelades in, har jag ingen aning om. Vi får helt enkelt nöja oss med att njuta av den!

Edit 170529: Fick just reda på (se kommentarerna till inlägget) att Thomas Heiderup (Karlsson) är en av Sveriges ”meste mästare”, i betydelsen att han stoltserar med 22 (!) raka SM-guld i kickboxning. Karriären hade redan startat några år före Vienna Parades singelsläpp, men det var något år senare som den tog fart på riktigt. Kul! Tack Fredrik för tipset. 

PS. Kul detalj. Det här är det andra ’en-singels-bandet’ från Karlskrona med ”Vienna” i namnet som presenteras här på bloggen – finns det någon särskild koppling mellan Blekinges och Österrikes huvudstäder? :)

Vienna Parade – Wonderland
(Ottosson-Karlsson-Karlsson, Nilsson)
WEA Records
Producerad av Mats Flax Johansson

Och här är B-sidan också! Den inte-alls-lika-bra-men-med-viss-potential; Slam dance

2 thoughts on “Vienna Parade – Wonderland (1991)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *