Touch And Go – Liza (1986)

 

Min skivsamling var ju så att säga utgångspunkten för den här bloggen. Men, med tiden så har jag låtit det växa till att även omfatta allt annat som jag – i alla fall oftast – skulle vilja fanns i samlingen. Och i vissa fall handlar det om låtar och skivor som jag egentligen inte visste fanns förrän jag började med detta – nya världar öppnas ständigt…

Touch---Clap-Your-HandsEn mindre följetong har ju varit de Gisslén-Brunzell-relaterade singlarna med Touch. Kanske minns du att jag trodde att det handlade om ett band som släppt flera singlar, men tack vare initierad hjälp från både Rex och från Roar Antonsen, så fick jag rätsida på det hela. Det första Touch var en showgrupp som 1985 Touch-Heartbeatsläppte singeln Clap your hands (And stomp your feet), och det andra Touch var i praktiken ett soloprojekt från nämnde Roar, som släppte singeln Heartbeat/Shandy 1988.

Så långt är vi alltså i mål. Då backar vi lite… Bakgrunden till Roars Touch var ju nämligen att han hade kontaktat Rex Gisslén och Max Brunzell för att få hjälp med att producera (och ge ut) singeln ifråga, vilket inte är särskilt förvånande när man hör hans tidigare projekt – för viss Shanghai-känsla får i alla fall jag av nedanstående låt med Touch And Go.

R-2431102-1353100636-3880Men, låt oss först backa lite ytterligare. 1984 hade Roar haft framgångar i hemlandet med bandet Glam & Fash och låten I Dine Øyne, deras version av Fredrik von Gerbers I dina ögon. Därefter (sommaren 1985) satte han sig själv och spelade in låten Liza, som alltså sedan fick bli debutsingel för den nystartade gruppen Touch And Go, bestående av honom själv, Knut Sætre, Terje Skagen och Ole Petter Hansen (senare i Dream Police).

Njut och beskåda omslaget – ska vi kalla dem för Norges svar på Duran Duran? :) Bandet släppte ytterligare en singel, Dance With Them Boys, men sedan blev det inget mer. Nämnas bör ju också att båda Touch And Go-singlarna hade svenska producenter (Jörgen Johansson respektive Jan-Egil Bogwald), så att Roar efter en tid åter vände sig till svenska producenter var ju som sagt inte så förvånande…och på den vägen är det.

Rex berättade att han och Roar efter Touch fortsatte att jobba tillsammans som The Super Trouper, men att det inte blev något utgivet – dock fick de ut ”en del låtar med andra artister”. Vad och vilka vet jag dock inte. Och senaste nytt är att bara häromdagen meddelade Roar att mixningen av hans nya album var i full gång, så det ska bli intressant att bl a snart få höra låten England, som tydligen från början hette Irland (!) och är skriven tillsammans med Rex.

Innan vi nu lyssnar på Liza. Två frågor – för det första, har någon den andra Touch and Go-singeln? Det hade varit kul att höra den! Och för det andra, samma sak med Glam & Fash’s FvG-cover, eller deras album Vi vill ha mer!

Touch And Go – Liza
(Roar Antonsen)
1986, Polydor
Producerad av Roar Antonsen och Jörgen Johansson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *