Euroish Eighties Ultimate Chart #56-60

 

Några italienare, en engelsman, en fransyska och en holländsk instrumentalare med sång – hur låter det? Nu kör vi!

 

60- 60 - Atrium - Weekend. Atrium – Weekend (#39)

Italien (1987, Time Records)
M&T: C.Barluzzi, M.Farina, G.Crivellente, P.M.Bozzetti
Prod: M.Farina, G.Crivellente

Inte mycket att orda om. Ännu ett Farina-Crivellente-projekt, ännu en gång med Mauro Farina själv på sång – och visst är det än en gång Clara Moroni som vi hör i refrängen.

Vad som däremot är unikt med just Atrium är annars fotomodellen Giorgi Conti, som vi ser mima och kråma sig i videon. Vi snackar kvalitet – på ett fullständigt oslagbart vis!

Som bonus får ni här även radioversionen, ackompanjerad av en tydligen väldigt ’rare’ video…

 

- 59 - Denise & Baby's Gang - Disco Maniac59. Denise and Baby’s Gang – Disco Maniac (#38)

Italien, 1988 (Memory Records / Beat Box BB 7170)
M&T: M.Artioli, M.Limoni, V.Semplici
Prod: A.Zanni

Baby’s Gang var ju ett av de klassiska namnen under Beat Box-erans tidiga period. Deras Happy song låg i de nedre regionerna av min lista, och t ex Challenger hamnade strax utanför, men här uppe på den övre halvan hittar vi alltså en mer sentida låt med dem. Eller ja, jag vet inte hur mycket Baby’s Gang 1988 har gemensamt med Baby’s Gang 1984 – troligen inte mer än producenten Alessandro Zanni och sångerskan Denise Bonfanti. Jag misstänker att det här egentligen är en solosingel med henne, men eftersom hon var med i det ursprungliga Baby’s Gang, så använde de namnet för igenkänningens skull

Strunt samma, det här är en väldans effektiv italolåt med bra tryck och skön slinga – skriven av teamet som strax skulle bli Black Box…

 

- 58 - Jeanne Mas - Johnny Johnny58. Jeanne Mas – Johnny Johnny (#37)

Frankrike (1987, EMI Columbia)
M&T: R.Musumarra, J.Mas
Prod: R.Musumarra

Här är den perfekta lösningen för dig som gillade soundet i prinsessan Stephanies hits, men önskade att de hade framförts av en ’riktig’ artist…

Något år tidigare hade den italienske låtskrivaren och producenten Romano Musumarra (som i högsta grad var inblandad i Stephanies hits) lotsat den spanskfödda, men Frankrike-baserade, sångerskan Jeanne Mas till stora framgångar med låten Toute première fois, som vi ju faktiskt hörde på plats 153. Det var hennes största hit, men som så ofta förr så föredrar jag en annan :)

Och här är ett av få klipp i listan som i alla fall till största delen framförs live…

 

- 57 - Claudia T - Fatal Destination57. Claudia T – Fatal destination (#36)

Holland (1989, Made Up Records)
M&T: M. van der Kuy
Prod: M. van der Kuy

Redan på plats 197 hade jag en kort utläggning om hur jag alltid tyckt att det har saknats nåt hos den annars populära ’space-genren’. Och visst, eftersom hela grejen med genren är att den är instrumental, så är det ju inte så svårt att hitta problemet… :)

Så, för att Laserdance alltså skulle kunna placera sig på listan så krävdes att de plockade in Claudia på sång…

 

- 56 - Eddy Huntington - U.S.S.R56. Eddy Huntington – U.S.S.R (#35)

Italien/England (1986, Esquire/ZYX)
M&T: R.Turatti, M.Chieregato, T.Hooker
Prod: R.Turatti, M.Chieregato

Ja, vi har ju råkat på honom tidigare (hans May Day låg på plats 144), inte minst i min ’specialare’ om honom förra våren. Londonmodellen Edward Huntington togs till Milano av teamet bakom Den Harrow och lät honom sjunga in den här låten. Den blev en braksuccé – en succé som han senare aldrig lyckades matcha, trots ett gäng singlar under några års tid.

Jag stämplar ofta låtar som klassiker, men ofta är det baserat på nån sorts allmän uppfattning – det här är en klassiker i min värld :)

2 thoughts on “Euroish Eighties Ultimate Chart #56-60

  1. Hej, tänkte på Denise & Baby’s Gang – Disco Maniac, om man läser på baksidan av omslaget står även namnet I. Spagna med, undrar om inte hon också sjunger på denna lite… Hon sjöng i gruppen Fun Fun, senare solokariär som Spagna, och på nätet kan man läsa att hon även haft nått med Baby’s Gang o göra…. + massa andra projekt….

    1. Hej Pär! Jo så är det säkerligen, fru Spagna var nog mer än inblandad i det mesta som lät bra. Som sagt, vi kan nog utgå ifrån att där hon är angiven som låtskrivare e d, så var hon även med och ”förstärkte” de frontande fotomodellernas insats. Typ :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *