Euroish Eighties Ultimate Chart #51-55

 

OM nu någon har känt sig lite illa till mods över att det är så få Beat Box-låtar på listan, så kanske denna någon kan lugnas något nu – för idag är tre av fem ’riktiga’ italoklassiker, utgivna på Beat Box…

 

- 55 - Radiorama - Aliens55. Radiorama – Aliens

Italien (1986, Discomagic / Beat Box BB 7099)
M&T: M.Farina & G.Crivellente
Prod: M.Bresciani, P.Gemma

Först ut är ett av mina favoritband i genren. Så, nu har jag sagt det, så det är bara att börja fundera på när deras övriga två låtar dyker upp på listan – och vilka det är ;) Vän av ordning kan ju i och för sig tycka att det här inte skiljer sig så värst mycket mot alla andra Farina-Crivellente-låtar som redan passerat förbi här på listan, men för mig är det skillnad – det känns som att man vek de bästa låtarna och de tyngsta produktionerna för Radiorama…

Men trots att alltså Radiorama är ’the big deal’ för mig så tänker jag inte ge mig in i någon biografi över bandets historik. Tyvärr är det ju nämligen, som i så många andra fall, svårt att reda ut vem som sjunger var och vem som gjorde vad. Jag känner mig dock ganska säker på att det på just den här inspelningen är de allerstädes närvarande Mauro Farina och Clara Moroni som sjunger…

 

- 54 - Sweet Connection54. Sweet Connection – Need Your Passion (#34)

Tyskland (1988, Blow Up)
M&T: R.Frantz, L.Smith
Prod: R.Frantz

På plats 131 hörde vi Heart to heart med Sweet Connection, även om det inte var samma Sweet Connection som här ;) Ja, samma artist/varumärke var det ju, men som jag beskrev då, så byttes medlemmarna ut efter den här framgångsrika debutsingeln. Så, här har vi alltså ’The Original Sweet Connection’ – d v s tyska Inge Schaubschläger och amerikanskfödda June LaVonne Polichio. Den senare hade bl a redan under tidigt 80-tal varit medlem i tjejbandet The Pinups, men nu utgjorde hon alltså ena halvan av den här duon, ’skapade’ av Modern Talking-producenten Luis Rodriquez och Reinhardt Frantz. Vill du veta lite mer om bandet, kolla Plastic Retro’s minisajt.

 

R-1585783-126544231853. Sarah – Tokyo Town (#33)

Tyskland (1986, EMI)
M&T: M.Zai, J.Renfordt, B.Wilson
Prod: JAM

För ungefär ett år sedan gjorde jag en ganska grundlig research om den här artisten och låten – inlägget då kan du läsa här.

Då konstaterade jag i korta drag att i och med Tokyo towns fyra veckor på Trackslistan hösten 1986, blev Sarah den 18:e populäraste kvinnliga soloartisten på listan det året. Och frågan var ju då – ”Sarah, vem?” Ja, kanske Kaj sade något mer om henne i programmen, men nu har jag i alla fall luskat ut att hennes fulla namn verkar vara Sarah Bendavar-Wilson (om man kan lita på Discogs) och låten är skriven av två tyskar som annars skrev ’tyska standardschlagers’.

Jag har dessutom i alla år varit helt övertygad om att det här var det enda hon släppte, eftersom jag helt enkelt aldrig hade hört nåt annat. Men under fjolårets research hittade jag förhållandevis säkra tecken på att det 1987/88 kom en ganska fruktansvärd singel, Walkie Talkie Tanzie, och 1989 ett album. Men, det var ju inget vi nånsin hörde talas om, eller hur?

 

- 52 - Silver Pozzoli - Around My Dream52. Silver Pozzoli – Around My Dream

Italien (1985, Many Records / Beat Box BB 9014)
M&T: Pegoraro, R.Bais, P.M Bozzetti
Prod: S.Scalera

Efter två tyska bidrag så är vi då åter tillbaka på Beat Box-etiketten, i alla fall till viss del. Around my dream släpptes nämligen aldrig på singel av Beat Box-etiketten, utan endast på albumet med samma namn, vilket är lite konstigt eftersom de gav ut en hel rad av Silvio ’Silver’ Pozzolis övriga singlar. Kanske var det också en bidragande orsak till att det inte var hans version av låten som slog i Sverige, utan det var ju franska Kazino’s cover som t ex hamnade på Trackslistan.

Oavsett vilket, det här är ju naturligtvis en klassiker av stora mått, framförd av en av italogenrens bästa röster. Dessutom är Miko Mission en av upphovsmakarna, så ja…världsklass! Vad? ’Bara’ plats 52? Mmm…konkurrensen är stenhård ;-)

 

- 51 - Roy - Destiny Time51. Roy – Destiny Time (#32)

Italien (1986, Memory Records / Beat Box BB 7055)
M&T: F.Rizzolo, R.Lajolo
Prod: A.Zanni, S.Cundari

Åh, ännu en sån där typisk ’megamix-låt’ för min del – jag kan ha svårt att lyssna på den utan de cuts’n’breaks (och krossat glas) som ju fanns i Mas Mix Que Nunca-mixen :) Fast jo, jag kan lyssna på den ändå – och det gör jag bevisligen gärna! Helt enkelt en sån där italolåt som man bara måste bli glad av – jag gillar allt, utom möjligen att Roy himself inte direkt är någon stor stjärna. Han hette egentligen Ubaldo Zambelli, och släppte endast en singel ytterligare – Shooting star som jag inte alls tycker är något vidare…

1 thought on “Euroish Eighties Ultimate Chart #51-55

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *