Euroish Eighties Ultimate Chart #9-10

 

Dags att ta oss in på topp 10. Och kanske kanske matchar jag ambitionen att servera den i smakfulla portioner under den kommande veckan. Vi får se :)

Och vad har vi då att förvänta oss? Well, till att börja med, det är faktiskt ’bara’ två italienska låtar som har lyckats klättra upp på topp 10, resten är tyska – vilket säger väldigt mycket om min smak :)  Vi har ju också en artist/grupp som har två låtar på topp 10, och har du koll på listan och vad jag har skrivit, så har du också koll på vem/vilka det är. Men, vi har också hela tre artister/grupper som dyker upp för första gången – och, vi har faktiskt en enskild producent som ligger bakom hela fyra av låtarna…

Då kör vi…

_BB7042---MikoMission-TwoForLove10. Miko Mission – Two for love (#9)

Italien (1985, Blow Up Disco + 1986, Beat Box BB 7042)
M&T: G.Pegoraro, P.M Bozzetti
Prod: D.Zambelli, W.Verdi

Att den här låten återfinns i de här regionerna av listan torde icke förvåna någon som troget följt bloggen och/eller listan. Pier Michele ’Miko Mission’ Bozzetti är min favorit bland de italienska rösterna, och dessutom gillar jag de snygga melodier som han skrev tillsammans med Graziano Pegoraro, både till den egna karriären, men också till många andra.

Tyvärr är det ju dock, som i så många andra fall, inte den bästa låten som blivit den mest kända, och i Miko Missions fall är det ju How old are you som är den låt som de flesta känner till. Visst, den superenkla melodin och den magnifika lyriken ”Now, how old are you, where is your harbour?” är oförglömlig, men bra är den ju liksom inte på riktigt. Men, även om som sagt flest känner till den, så var det ju faktiskt Two for love som blev den största hiten i Sverige, så det håller jag fast vid :)

Här är en stark anledning till att jag började följa Beat Box-etiketten, en klassiker i min värld…

 

SAMSUNG DIGIMAX A55W9. Bad Boys Blue – Come back and stay (#8)

Tyskland (1987, Coconut)
M&T: T.Hendrik, K.van Haaren
Prod: T.Hendrik, K.van Haaren

Längre ner på listan så radade jag upp referenser till Coconut-studion och teamet Tony Hendrik & Karen van Haaren, och sedan dök då till sist själva flaggskeppet upp – först på plats 49 med A World Without You (Michelle) och sedan som #27 med Train to nowhere. Och här har vi då alltså flaggskeppets flaggskepp – det är säkerligen så att jag inte får medhåll varken från eurofans generellt eller av BBB-fans i synnerhet, men jag har alltid älskat den här låten, och använder den ständigt som ett exempel (det kommer flera här i toppen…) på vad som definierar en ’Niclas-låt’; introt, mollrefrängen, pratsticket etc etc. Det här är jag.

1 thought on “Euroish Eighties Ultimate Chart #9-10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *