1,2,3 – bandet med namnet som alla kan men ingen kom ihåg…

 

…kanske en taskig rubrik, men håll med om det. Dessutom är det t ex ursvårt att söka efter bandet på diverse sajter, eftersom det ju dels finns massor av såväl artister som låtar med de tre siffrorna i namnet, och att det dels kräver att du har koll på skiljetecknen. Jag har använt 1-2-3 när jag har döpt mina rippar, men det korrekta sättet att ”stava” namnet är 1,2,3 – exakt så, och inget annat ;-)

_ 10 - 1-2-3 - Pang Pang Pang!Känns de förresten igen? De har några låtar som åtminstone är lite halvkända, men egentligen är nog medlemmarna mer välbekanta än själva bandet. Lars ’Billy Bolero’ Hansson hade släppt två solosinglar, där Thomas Widestrand körade och producerade den andra, Gråt inte mer, från 1983. Det samarbetet ledde till att de två bildade 1,2,3 och som en duo släppte de första singeln 1985. Här är A-sidans Pang, pang, pang!, jag väljer dock att lyfta B-sidans Änglar faller ner:

1,2,3 – Änglar faller ner
(Bolero-Widestrand)
1985, Papa Records PAS-5
Producerad av Bolero-Widestrand

 

13 - 1-2-3 - Love You More TodayTill nästa singel, Om och om igen (som jag inte har), så hade en triad av förhållandevis namnkunniga herrar anslutit sig – dels Jean-Paul Wall och Pål ’Kelly’ Pettersson, som ju senare skulle gå sin egen väg och bilda Surfturf och dels Pelle Lidell som jag tidigare nämnt som medlem i Katze, men som också fanns med och trummade lite överallt på 80-talet (och i Idoljuryn häromåret…). Samma sättning fanns kvar på Love You More Today, som jag tror är den av bandets låtar som är mest ”känd”, troligen tack vare det ganska utpräglade synth/nyromantiska soundet. Helt klart deras bästa…

1,2,3 – Love You More Today
(Bolero-Widestrand)
1986, Papa Records, PAS-11
Producerad av 1,2,3

 

11 - 1-2-3 - Where Do We Go From HereI och med att Love You More Today i alla fall gick lite halvbra så började det hända grejer, åt bägge håll kan man säga. Nästa singel gavs ut med nytt kontrakt hos Virgin och med engelsk producent, men samtidigt lämnade Jean-Paul och Pål som sagt för egna projektet Surfturf. Men visst hörs det att det hela är lite mer på allvar här i Where Do We Go From Here – som alltså var tänkt att bli det stora genombrottet…

1,2,3 – Where Do We Go From Here
(Bolero-Widestrand)
1987, Virgin Records
Producerad av Walter Turbitt

 

1-2-3-LoveMeDe stora framgångarna uteblev, och efter ytterligare en singel med samma sättning, Love Me, så hoppade Billy Bolero av, troligen mest på grund av att Zzaj, hans andra projekt, tillsammans med 1,2,3:s forna körsångerska Anna Nederdal var mer intressant och framgångsrikt.

1-2-3-ThePermanentPartySingeln The Pemanent Party från 1988 har jag aldrig hört, och jag vet inte vem den angivna sångaren ”Kangur” är. Jag vill inte låta negativ, men jag misstänker att den var första spiken i kistan för bandet, vilket sedan fulländades av Thomas Widestrands och Pelle Lidells försök att krama ut det sista ur projektet genom att ge ut singeln Love Reigns under namnet 1,2,3 International i England 1989. Men, jag vet i och för sig inte hur den låter. Kanske fantastisk? Låt mig återkomma… :)

 

 

5 thoughts on “1,2,3 – bandet med namnet som alla kan men ingen kom ihåg…

  1. Läste precis att sångaren Thomas Widestrand gått bort. Sorgligt. Alldeles för tidigt.

  2. Det är ett bra och underskattat band! Jag har några singlar med dom, men hoppas att någon dag hitta ett helt album med dom. Jag vet inte om det är ett sånt utgivet, eller om det bara blev singlar. Men jag gillar ”Love me” väldigt mycket.
    Däremot slår det mig när jag hör låten ”Love you more today” att Billy Bolero har använt delar av denna låt på andra ställen. Kören vid 1:08 är identisk med introt till Irma Schultz låt ”Tillbaks till mig” från hennes debut ”Då staden har vaknat” från 1989, proddad av Billy Bolero.
    https://www.youtube.com/watch?v=yMOie4glyKs

    1. Minsann, det har du rätt i Jörgen! Det har jag nog alltid hört, men inte kopplat ihop. Och nej, jag är tämligen ganska rejält säker på att där aldrig släpptes något album – frågan vore ju isf i vilken ”era” det skulle ha kommit. Det känns ju som sagt som att det händer en hel del med bandet under dryga tre år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *