Bonowa Beat – Midnight Angel + Highway Of Love (1989)

 

Tänk så det kan gå. Det var länge sedan som jag snubblade över något som fullt ut platsar bland mina ’Svensk Vinyl-pärlor’. Visst har jag kommit över bra och kul grejer, men ofta är ärligt talat kuriosanivån högre än kvalitetsnivån, även med mina mått mätt. Men så plötsligt händer det, som de säger…

Bonowa_BeatDen här singeln har jag i och för sig haft span på ganska länge, men alltid tyckt att den har varit för dyr, inte minst med tanke på att jag inte alls har vetat vad jag kan förvänta mig. Bakom namnet Bonowa Beat döljer sig Russ Rydén, som vi har råkat på ett flertal gånger tidigare här på bloggen. Han var till att börja med frontfigur i Strasse, ’Göteborgs eget Ultravox’, ett band som jag dock faktiskt än så länge lyckats undvika att köra här, återkommer till dem. Post-Strasse har vi dock kunnat höra hans Stanna stanna, framförd av Annica 1984, och inte minst hans alter-ego Great Guns och Walk me through the storm från 1987. Den senare var f ö en av de låtar som jag röstade på till Nevergreens topplista tidigare i veckan.

Men två år senare gjorde han alltså ytterligare en singel, under ännu en pseudonym, och kära synthpop- och italopuritaner i läsekretsen, jag struntar i vad ni tycker – B-sidans Highway of love är väldigt mycket Niclas :) ”Europop med AOR-inslag” är en definition som jag hörde i nämnda Nevergreens om flera av mina favoriter, och det känns passande även här. Han må se ut som en blandning av Karl Kanga och Ben Marlene, men det låter snarare som…som…So What med Jim Jidhed på sång :D

Bonowa Beat – Highway Of Love
(Russ Rydén)
1989, Sonet Grammofon

 

Som sagt, jag visste inte vad jag kunde förvänta mig av den här singeln, och det var först när jag vände på den som jag gick igång på alla cylindrar. A-sidans Midnight angel är också bra, men jag saknar refrängen och drivet och…ja, äsch, lyssna själv…

Bonowa Beat – Midnight angel
(Russ Rydén)
1989, Sonet Grammofon

 

 

3 thoughts on “Bonowa Beat – Midnight Angel + Highway Of Love (1989)

  1. Satan i gatan! Detta var grymt bra! Älskar båda två!! Hade inte ens hört talas om detta tidigare.
    Svårt att säga vilken jag tycker bäst om, men efter två lyssningar lutar det nog år att även jag gillar b-sida bäst. Vilken sjukt bra röst han har!

    1. Haha, åååh vad jag älskar att mina läsare är lika skadade som jag ;) Jag menar, vilken per definition normal människa får egentligen för sig att älska en 25 år gammal singel som ingen brydde sig om när den kom? We do. Because we can :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *