Oh’Boy blev Woops!, typ…

 

 

Woops!Om nu någon läste även det finstilta i inlägget om Oh’Boy häromdagen så nämndes ju där Pontus Hultgrens nästa framträdande, i gruppen Woops!. Bara för att den inte ska glömmas bort, så kör vi den direkt…

Och ja, man skulle väl kunna säga att det här helt enkelt är en fortsättning på Oh’Boy, än en gång med ett utrop som bandnamn, och än en gång en låt som är skriven av Pontus Hultgren och Mats Stenberg. Det som skiljer är rösten i sammanhanget, och här det alltså en bekant stämma här på beatbox.se som vi hör – Fredrik Jernberg, tidigare sångare i AOR-popparna Guardian Angels och i ’supergruppen’ Rat Bat Blue samt bl a körsångare och låtskrivare åt Lili & Susie.

Så till att börja med, och det här har jag ju nu mörkat i flera sekunder (eller vad det nu har tagit för dig att läsa så här långt), här är ett stycke tidstypisk popdänga som i den bästa av världar definitivt INTE borde ha gömts undan som ’B-sida’ på en fullständigt bortglömd floppsingel som absolut ingen någonsin har brytt sig om…

Woops! – Mer
(Pontus Hultgren, Mats Stenberg)
1993, Mega Records
Producerad av Christoffer Stannow och Woops!

[wpdevart_youtube]_BXfLyaq_I8[/wpdevart_youtube]

Och sen då, låt dig förföras av den s k A-sidan på denna CD-maxi – ett stycke småtrevligt tillbakalutad, och ack så ofarlig, popreggae från tidigt svenskt 90-tal. För övrigt utgiven av det danska bolag som tydligen hade ett gott öga till just svensk baktaktspop vid den tiden.

Woops! – Min bästa vän
(Pontus Hultgren, Mats Stenberg)
1993, Mega Records
Producerad av Christoffer Stannow och Woops!

[wpdevart_youtube]IW367Qp8RCU[/wpdevart_youtube]

 

8 thoughts on “Oh’Boy blev Woops!, typ…

 1. Åh herregud vad bortglömd! Den lär spelade P3 mycket under en tid då jag lyssnade väldigt mycket på radio om dagarna, och även jag har cd-singeln i samlingen men de åren har jag liksom aldrig återupptäckt.

  Buntar ihop denna lite med ”Vid min faders grav” med Orup, antagligen för att de pluggades i radio samtidigt ungefär, men även för att de båda känns väldigt 1993. Ett riktigt mellanår för mig.

 2. Oj, denna hade jag glömt bort! Har CD-maxin i samlingen och minns att jag verkligen gillade ”Min bästa vän”. ”Mer” har jag inte ens minne av att jag hört, vilket idag kan anses konstigt. Den är ju precis som du säger riktigt bra! Borde ha blivit en egen singel!

  1. Haha, kul att höra att vi har haft exakt samma relation till den här singeln. Jag hade helt missat att lyssna vidare efter instrumentalversionen :)

   1. Paul i Paul och Linus är för övrigt Paul/Pål Svenre som finns på typ varenda svensk 90-talsskiva i nån form. Vill inte skruva upp förväntningarna på ”Älska i natten”-singeln dock. Det är mer ’vanlig pop med lite syntar’ än någon renodlat elektronisk pop, men tja, alltid kul med udda släpp :)

    1. Oj, inlägget hamnade visst i fel tråd, hehe. Ska naturligtvis vara en kommentar till Bengts inlägg ovan :)

    2. …och jag tänkte att jag som admin kunde flytta kommentaren till rätt inlägg, men se det gick inte. Jag kan bara gå in och ändra i din kommentar ;) Och tack för de sänkta förväntningarna, även om jag iofs är van vid att kategoriseringarna inte alltid överensstämmer med ’verkligheten’ när man handlar just därifrån :)

 3. Hej!

  Som vanligt kul att kolla det senaste du publicerat.

  Men i en kommentar tidigare hittade jag via en länk till en annan bloggpost en kommentar (det här blir krångligt) ett tips om Paul och Linus som skulle gjort ”synthpop” på 1980.talet.

  http://musikon.se/skivor.php?id=3236735&d=L

  Jag blev nyfiken men har googlat, kollat Itunes och Spotify men inte hittat några ljud från dem.

  Är det någon som har singeln ”Älska i natten”-”Tröst” och skulle kunna skicka den till Beatbox vore det inte helt fel. Om nu inte herr bloggaren själv fått tag i singeln. ;-)

  1. Hallå Bengt. Vill bara meddela att herr bloggare själv beställde singeln i fråga på just den länken du bifogade. Den är på väg :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *