Göran Folkestad – Kom i natt (1985)

 

Jamenvisst. här är hela låten som jag körde lite introtävling på här. Det kom inte särskilt många gissningar, men desto fler resonemang kring vilka låtar som plagierades i det där introt ni fick höra. Dschingis Khans Moskau var ett vanligt exempel, Mike Mareens Lady Extasy ett annat. Själv fick jag (vilket verkar hända mig rätt ofta) lite Secret Service/Oh Susie-vibbar. Jag fick flera gissningar på Paul Paljett/Sahlin, vilket kändes som de som i alla fall rörde sig i de rätta vattnen.

- Göran Folkestad - Kom i nattRätt svar var alltså Göran Folkestad, idag professor i musikpedagogik, som slog igenom som duettpartner till Lotta Engberg (då Pedersen) i Melodifestivalen 1984. Året därpå var han med igen, den gången på egen hand. Bidraget hette då Eld och lågor, hamnade på tredje plats, och gav också namn åt det album som släpptes samma år. Och det är från det albumet den här låten är hämtad. Som sagt, det är väl troligen för dess influenser som den har blivit en sån där låt som jag plockar med mig på spellistor o d, åtminstone när temat är svenskt, poppigt, schlagrigt och i det närmaste dansbandigt. Och det händer ju då och då :)

Göran Folkestad – Kom i natt
(J.Nordqvist)
1985, CBS
Producerad av Rutger Gunnarsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *