Teddy Watch – Det känns så bra (1982)

 

80-talet var långt. Visst, det var per definition lika långt som andra decennier, och tio år inom populärmusiken är alltid lång tid, men…nu fokuserar jag på att 80-talet var långt. Ok? ;) Mycket hände musikaliskt genom det gyllene decenniet, och allt som oftast hamnar jag ju på den andra hälften av det samma i mina inlägg. Det där är ju en fråga om smak, och jag har sagt det förr – nånstans 1986-1989 (eller vad brukar jag säga?) gjordes den i min smak bästa musiken. Det tidiga 80-talet är t ex ofta för mig mer kuriosa än riktigt riktigt bra, även om det naturligtvis finns gott om undantag. Detta är kanske inget klockrent undantag, men ändå…

Attack1981 hade Attack tagit över Sverige med Ooa hela natten och albumet Rätt stuk. Bandet bestod ju bl a av Rosa Körberg (Tommys syster) på sång och hade bildats av trummisen Åke (senare ”Bedlam”) Eriksson från proggiga rockbandet Wasa Express och gitarristen Björn Uhr från likaså proggiga hårdrockarna Solid Ground och Tempelrock.

TeddyWatchMen den där gitarristen närde tydligen en dröm om en annan karriär, med en helt annan inriktning…eller i vilket fall ville han testa ”gräset på andra sidan” en gång…

1982 kom nämligen Det känns så bra med artisten Teddy Watch (Björn Uhr…Teddy…Watch, är ni med?), vilket är en riktigt trevlig småsynthig poplåt med tidstypiskt sound. För övrigt producerad av Jan Askelind som ju också låg bakom soundet på den där Anna Book-låten som jag så gärna återkommer till :)

B-sidans Kroppskontakt är inte lika bra, men helt ok. Avgör själv här nedan. En andra singel, inspelad med ”riktiga” musiker, spelades också in, men gavs aldrig ut.

Teddy Watch – Det känns så bra / Kroppskontakt
(Teddy Watch)
1982, CBS Records
Producerad av Jan Askelind

 

2 thoughts on “Teddy Watch – Det känns så bra (1982)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *