Alex’s Pro – Make It Easy (1984)

 

Tycker själv att jag just nu har en skön balans mellan att skriva om heta nyheter och bortglömda meningslösheter, även om jag nog personligen tycker att det aldrig kan bli för mycket av det senare :-) Här är ett exempel på det senare…

Och jag börjar tamejtusan med att citera den gode Vladislav Bonita som spelade den här låten i våras i Nevergreens S04E05, och som även tipsade mig om den. ”Rolf Alex heter en trummis som förekom på många plattor under 80-talet. Vänd på skivor med Carola, Björn Skifs eller Tomas Ledin, så hittar du säkert hans namn där nånstans”. Jag vill även tillägga att nämnde herr Alex t ex också producerade Björn Lodins Baltimoore, vilket ju är ett ”beatbox.se-band”, inte minst genom att ha legat på Bozz-etiketten :)

Alex's Pro - Make It EasyBonita fortsätter: ”…som många andra studiorävar så närde han en dröm om en akt i eget namn också. 1984 blev det verklighet, genom kombon Alex’s Pro”. Nästan sant, för redan året innan kom första singeln Come Here To Me (som Alex’s Procussion) – och det blev faktiskt även ett album för denna troligen ganska löst sammansatta konstellation. Rolf Alex stod själv för trummandet och en del sång, bl a stöttad av danska sångerskan Søs Fenger (som i den här låten). Här är alltså Make It Easy, en låt som passerat förbi obemärkt i över 30 år…och kanske fortsätter göra det – men några trevliga minuter ger det trots allt att avnjuta detta smått italoinspirerade stycke.

Alex’s Pro – Make It Easy
(R. Alex)
1984, Wale Records

[wpdevart_youtube]AZlrPirEtqQ[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *