Lite smått och gott med Richard…Evenlind, Herrey och Häger

 

Ja, som titeln säger. Helt enkelt tre stycken trevligheter med tre stycken Richard-s, Richard-ar… Faktiskt två på begäran, och så slängde jag in en till…

Richard Evenlind – C’mon Let’s Go

12 - Richard Evenlind - C'mon Let's GoSå sent som i höstas slängde jag ihop ett ganska så matigt inlägg med blandad musik från Richard Evenlind, såväl i egenskap av frontfigur i Stockholmsnatt-bekantingarna Criss 99 som soloartist under olika namnvarianter på det egna namnet.

På den här singeln från 1990 är det just det egna namnet som gäller, och det är inte minst ett sound som vi känner igen från Sonet-fabriken vid just den här tiden – lite som en lillebror till L&S What’s The Colour Of Love, med små inslag av 60-talsblinkningar à la The Boppers/Jerry Williams. Någon hit blev det inte, men vad gör väl det idag? Nu har vi ju inte behövt bli trötta på den ;-)

Richard Evenlind – C’mon Let’s Go
(Hansson-Oson-Bard)
1990, Sonet Grammofon
Producerad av Anders Hansson & Ola Håkansson

[wpdevart_youtube]PUGVPemVi0k[/wpdevart_youtube]

Richard Herrey – Who’s Responsible

_ 05x - B-sidevaganza - Richard Herrey - The Beat Of AmericaB-sidan Beat Of America skrev jag om och delade för ungefär ett år sedan, och då påstod jag bl a att inte ens A-sidan var särskilt känd. Men ser man på, igår kom det en önskning, eller snarare en uppmaning, om att jag skulle se till att Who Responsible inte längre skulle saknas på YouTube. At your service…

Dessutom frågade jag vilka låtskrivaren ”Widén” och producenten m m Örjan Strandberg var, och i det senare fallet är jag mycket klokare nu. Här hittar du en ytterst detaljerad genomgång av denne välmeriterade musiker, kompositör och producents karriär. Han har helt enkelt skrivit skitmycket musik för typ alla möjliga sammanhang, och så har han alltså producerat den här:

Richard Herrey – Who’s Responsible
(Herrey, Widén)
1989, Epoque Records
Producerad av Örjan Strandberg

[wpdevart_youtube]qm6SHh-Ly7w[/wpdevart_youtube]

Richard Häger – O La La

_Style - ABC (Schlager85_850x850)Sist ut ännu en Richard som vi har haft med förut här på bloggen, fast då som sångare i Cotton Club, där ju även bl a Anders Hansson (Otitis, Secret Service m m) och Jimmy Jimenez (Otitis) var medlemmar. I det här inlägget hittar du bl a deras version av Send Me An Angel, och den personliga favoriten Ingenting kan stoppa oss.

På samma album som Real Life-covern finns också låten O La La, men den hade faktiskt släppts först i enbart Richards namn – på 1985 års ’alternativa’ Melodifestivalalbum som du ser här intill, och som vi har hämtat flera låtar ifrån tidigare (t ex med Style och Adolphson & Falk). Skön låt…

Richard Häger – O La La
(Heinz Liljedahl, Thomas Olausson)
1985, Sonet Grammofon
Producerad av Jimmy Jimenez, Anders Hansson, Coste Apetrea

[wpdevart_youtube]_4HWsxhwp4U[/wpdevart_youtube]

 

2 thoughts on “Lite smått och gott med Richard…Evenlind, Herrey och Häger

    1. Nämen oj! Den hade jag missat! Det är ju ingen ”inspiration”, det är ju tveklöst en svensk version av låten! Kul! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *