Fler unika TV-klipp med Avalon från 1989

Ingen (?) har väl kunnat undgå att notera min hämningslösa entusiasm inför det ”bortglömda” underhållningsprogrammet Top Gears plötsliga inträde i den digitala tidsåldern – och mer ska det bli. Här kan du ta del av min ovan nämnda entusiasm och sätta dig in i vad det handlar om, om du inte redan gjort det.

I det första livesända avsnittet av Top Gear kunde man bl a se Stockholmsbandet Avalon uppträda, vilket som sagt i alla fall jag aldrig hade gjort förut. Läs här när jag 2013, i ett av bloggens allra första inlägg, uppmärksammade bandet första gången, och här lite senare samma år när jag dessutom tyckte jag hade fått reda på mer. Oavsett vad jag påstod då, så hörde bandet hemma i Stockholms södra utkanter (Handen/Haninge), och hade bildats redan 1985. 1986 spelade de in debutsingeln How About It, som gavs ut 1987.

 

Den där första singlen tycker jag kanske inte var nån höjdare, men samma år vann de en ”rockbandstävling” (finns såna längre?), vilket ledde till kontrakt med Bobby Ljunggrens Tripple Music. När de väl hamnat där blev det andra bullar. Sångaren Patric Fransson körade under de åren bl a på klassiska hits som Erikas Together We’re Lost och Angels Sommaren i City, men framförallt spelades ett helt album med Avalon in, men det förblir än i dessa dagar sorgligt nog outgivet. Som någon kanske minns så har jag länge hävdat att deras 1989-singel A View of America känns som ett ratat Melodifestival-inskick, dels med tanke på vilka människor de hade runt sig vid den tiden, men också för det faktum att låten är tre minuter lång och gavs ut på både svenska och engelska på singeln.

I inlägget om Top Gear såg vi dem framföra låten på engelska, men samma dag var de även med i ett annat program på Nordic Channel, kallat Karusell. Ett sammanhang där de var obönhörligt missplacerade, men i ett försök att åtminstone passa in liiiite bättre så framfördes låten på svenska. Här är det unika klippet från Karusell på Nordic Channel den 12 maj 1989:

 

…och även den fortfarande outgivna Land of Love framfördes i Karusell:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *