Den första gång vi såg dem… Top Gear Special (Säsong 3)

Jaha gott folk, ni har väl plöjt igenom de två första säsongerna av Top Gear ett par gånger vid det här laget? För nu är nämligen säsong 3 runt hörnet! Inte mindre än 18 (!) avsnitt kan vi se fram emot, med totalt ett hundratal framträdanden – från bl a Sha-Boom, Army of Lovers och Kayo i första avsnittet till bl a Talisman, Da Yeene och Lisa Nilsson i det sista.

Är ni sugna på lite försmak? Här har jag samlat ihop några klipp vars röda tråd alltså är ”den första gång vi såg dem…”

Vi börjar med Ruff’n’Ready (som jag skrev om här) där vi bakom micken alltså ser en hårfager Anders Bagge som här, 22 år gammal, gjorde skivdebut efter att redan ha synts som låtskrivare och producent åt andra artister (se t ex nedan). Det blev dock bara en singel, vars två ”frågande” låtar är dem som framfördes i Top Gear den 25 maj 1990. På min singel står det förresten endast Who, som titel på andra låten, inte Who Loves U Better som angavs i rutan…

 

…och vi fortsätter med Rapped & Sold (som jag skrev om här med rubriken ”…innan Jill Johnson upptäckte countryn”). Hur det var med den saken låter jag egentligen vara osagt. Jill Johnson kan redan 1990 ha varit världens största country-fan, men det var INTE det hon själv gjorde på skivdebuten, 17 år gammal, tillsammans med kompisen Fia. Nån som vet om Deep Purple-gubbarna fått höra denna? Och vad de i så fall tyckte?

 

…och så avslutar vi med två klipp med Jennifer Brown bakom mikrofonen, några år innan vi först hörde talas om henne som soloartist. Bakom Miracle dolde sig samma låtskrivare/producenter som senare blev S-Connection (läs mer om det här), men just de här två låtarna producerades av tidigare nämnde Anders Bagge.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *