Vi väntar på Top Gear S4, del 1 | Outgivet med Peter Jöback

Jamenvisst! Nu har det gått några månader sedan vi fick oss en ”ny” säsong av Top Gear – det bortglömda underhållningsprogrammet från kabel-TVns barndom som jag ju har ÄLSKAT att få ta del av sedan första säsongen dök upp helt oannonserat i april. Minns du? Här är mitt första, minst sagt lyriska, inlägg om programmet i stort och första säsongen. Programmet sändes alltså på Nordic Channel 1989-1990 under fyra säsonger, och efter att de tre första som sagt har laddats upp på YouTube-kanalen Top Gear & Radio Recordings with Stuart Ward under sommaren och hösten, så är vi nu framme vid den sista. På julafton kommer alla de 16 avsnitten i sin helhet, samt de musikaliska inslagen var för sig, att öppnas upp för alla – men precis som tidigare så har Beatbox.se fått exklusiv tillgång till ett antal klipp redan på förhand. Så, låt oss börja…

Outgivet med Peter Jöback

Peter Jöback är ju idag tveklöst en av Sveriges allra största och mest folkkära artister, efter decennier av framgångar på såväl musikal- som popscenen, och mycket mer därtill. Men precis som de flesta andra, så började ju även han någonstans i andra änden. De flesta har ju idag koll på hur han allra först dök upp i TV som en del av showgruppen Stage Four, tillsammans med Lisa Nilsson, Andreas Lundstedt och Lisette Påhlsson. Eller va, inte? Så här såg de ut 1989…

 

Han TV-debuterade på egen hand samma år med låten Once Again, vilket ledde till att han fick göra låten En sensation i Melodifestivalen 1990 (som också släpptes som How Will I Know). Ni har säkert sett klippet från festivalen, och det blev ju inte direkt nån succé för den unge Jöback. Två singlar släpptes, Let’s Kiss (Like Angels Do) och This Time, men båda floppade och det planerade albumet frös inne. Först 1993 kom debutalbumet, då med helt nytt material och på svenska.

Med andra ord så kan man med lite god vilja räkna ut vissa av de låtar som borde utgjort delar av det osläppta albumet 1990/91, och nu kan vi lägga ytterligare en låt till den listan. Här är alltså Peter Jöback med en svängig och dänga kallad Step by Step, som den alltså framfördes i Top Gear med Stuart Ward på Nordic Channel den 14 december 1990.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *