Kiss & Tell – Star (1990)

05 - Kiss & Tell StarDags för ännu en av mina personliga favoriter – trots att det här väl är i det närmaste så nära man kan komma en hundraprocentig ’bagatell’? Alltså en poplåt som helt enkelt bara är en poplåt i tre minuter. Dessutom vågar jag påstå att mer Stock-Aitken-Waterman än så här har det aldrig låtit i Sverige – och i min värld är det en komplimang :)

Kiss & Tell alltså – ett band som endast släppte två singlar, den här och en cover på just Stock-Aitken-Watermans Whatever Makes Our Love Grow (i original inspelad av soullegendaren Edwin Starr i sin 80-talscomeback). Men, i praktiken är Kiss & Tell en fortsättning på tidigare (här och här) ’hyllade’ Baton Rouge. Lars McLachlan och Dieter Hallén har här fortsatt på den inslagna vägen och rekryterat ingen mindre än Fredrik Willstrand vid mikrofonen. Ja, Shakin’ Fredrik alltså – även om jag, till skillnad från de flesta andra, undviker att kalla honom det. Fast nu gjorde jag det ändå. Dessutom är det hela producerat av Peo Thyrén, och vid det här laget så står det väl ganska klart att även det är ett gott tecken…ja, i min värld alltså :)

EDIT 210924: Längst ner hittar vi nu också ett så gott som bortglömt klipp från februari 1990 då Kiss & Tell var med i TV-showen Top Gear på Nordic Channel.

Kiss & Tell ‎- Star
1990, Virgin Scandinavia
(Lars McLachlan)
Producerad av Peo Thyrén

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *