Lite av den svenska dansmusikens vagga – en Swemix-megamix från 1986!

Blåser liv i det här med ett för bloggen lite annorlunda inlägg – en megamix av gammalt klassiskt snitt :)

L-8217-1251050484Remixed Records startades 1986 av ett gäng svenska DJ’s (bl a Emil Hellman a.k.a SoundFactory, Dag Volle a.k.a Denniz Pop och Sten-Olof Hallström a.k.a Stonebridge) som ville skapa en svensk DJ-service som motsvarighet och utmanare till engelska DMC och amerikanska Hot Tracks. Till att börja med ägnade de sig uteslutande åt att ge ut inofficiella remixer och megamixar på numrerade 12-tummare, men med tiden blev det hela allt ’seriösare’, vilket några år senare ledde till skapandet av Swemix Records och den första vågen av svensk dansmusik (bl a DaYeene, Kayo och Stonebridge själv) – och i förlängningen även till Cheiron-fenomenet under senare delen av 90-talet.

Men, det var alltså typ här det startade :) Den här mixen är gjord av Emil Hellman, som remixade det mesta av svensk popmusik under den här tiden (bl a Avalons A view of America och bloggens favorit, Angelina Angeleyes) och förutom att en del av klippandet och ’hålla-påandet’ är i det närmaste olyssningsbart idag – så innehåller den här ’årsmixen’ för 1986 flera svenska pärlor som Paul Rein, Style, Sound of Music, Roxette och Pernilla Wahlgren.

1986 Medley – A Swemix Remix
Remixed Records – RR06
Mixad av Emil Hellman

2 thoughts on “Lite av den svenska dansmusikens vagga – en Swemix-megamix från 1986!

 1. hej beatbox.se
  jag lyssnar lite på
  1986 Medley – A Swemix Remix
  och jag hörde snutt av denniz pop mixar tror jag
  vid tiden 02:50 av detta mins jag en annan hiphop låt
  med mungiga effekt denna låt är med i
  så kallade rakt över disk swemixen 1988
  https://soundcloud.com/dj-muppa/swemix-nattens-gast-880819
  mungiga effekt börjar vid tiden 15:00
  men hela mixen inne håller väldigt många bra hiphop eller rap låtar
  som är svår eller mycket svår att hitta idag
  lite på youtube har jag hört någon låt
  jag tackar din väg ledning emil hellman sökning
  mvh stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *