Covertema – favorit i repris (med Lili & Sussie, Downtown och Hasse C)

 

Javisst, sånt här är kul (tycker jag). Senast jag dängde till med den här ingångsvinkeln så betade jag av Kiss & Tell’s SAW-cover, Lena Philipsson’s variant på Bad Boys Blue samt Mr Walker’s Mott The Hoople-tolkning. Det inlägget hittar du här. Den här gången är det också en blandad uppställning med allt från välbekantingar till…till finnar ;-)

 

17 - Lili & SussieLili & Sussie – När du var min

(Prince)
1985, EMI Svenska
Producerad av Niklas Strömstedt

Vi börjar med bloggens favoritsystrar, som här på det underbara debutalbumet inte bara levererar originalet till Beverly Hills-ledmotivet, utan alltså även en cover på Prince’s When you were mine. Han spelade själv in den på albumet Dirty Mind 1982, men den kanske är ännu mer känd (i alla fall för mig) i Cyndi Laupers version från hennes She’s So Unusual-album året därpå. Men som sagt, här är den på svenska!

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADowntown – Runaway

(Shannon-Crook)
1989, Power Records
Producerad av Jari Karjalainen

A-60525-1228807551Här är något helt annat får man väl säga. Gruppen Downtown var ett kortlivat finskt projekt som släppte ett album, vilket innehåller en bred flora av alltifrån AOR till denna synthiga cover på Del Shannons gamla klassiker från 1961.

Det intressanta med den här är att jag först hörde den som en del av megamixen Power Mix Part IV, och trots att det tydligt stod att artisten hette Downtown, så var jag helt övertygad om att det handlade om en remixad version av Fredrik Willstrands inspelning av samma låt, från 1988. Håll med om att röstlikheten inte är helt försumbar ;-) En anledning till att jag höll fast vid det, var också att jag vid den tiden inte kunde hitta någon inspelning av Runaway med nåt som hette Downtown, men möjligheterna är ju avsevärt mycket större idag…

 

17 - Hasse C - Gryning över stanHasse C – Lycka till

(Clarke-Ahlström)
1982, Sonet Grammofon
Producerad av Peter Lindroth

Vi avslutar coversvepet med ännu en bloggbekanting. På ex-Noicesångarens första soloalbum Gryning över stan från 1982, kunde man alltså hitta hans version av Yazoo’s Only you. Den har vi ju fått höra i många fler tappningar senare, men här befinner den sig ganska långtifrån originalet på många sätt. Den svenska texten skrevs av Anna-Lena Ahlström, som senare bl a var manager åt Midi Maxi & Efti. Minsann :)

 

 

1 thought on “Covertema – favorit i repris (med Lili & Sussie, Downtown och Hasse C)

  1. hej jag heter stefan.
    vilken trevlig webbsida jag har hittat
    jag har själv det där albumet powermix vol.4 från 1989
    och den där låten som heter downtown – runaway eurodance verionen
    är helt fantastisk.jag har set lp maxin på http://www.discogs.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *