Euroish Eighties Ultimate Chart #116-120

 

Inte lika lång väntan som senast – nu är det ’redan’ dags för ytterligare en kvintett av ”typ-euro-topplåtar”. 2x Italien, 2x Tysklamd och 1x Frankrike den här gången – en stormakternas runda med andra ord :) 

 

120. My Mine – Hypnotic Tango

- 117 - My Mine - Hypnotic TangoItalien (1983, Progress Records)
M&T: M.Malasavi, S.Micheli
Prod: Lemon

My Mine var ännu ett italienskt band som jag inte riktigt får grepp om. De släppte en uppsättning singlar och ett album runt -83, där jag tycker att många av låtarna är ganska skumma och svårtillgängliga – naturligtvis med undantag av den här klassikern, och sedan återkom de några år senare med ett helt annat sound och med en av mina stora favoriter (som vi kommer att få vänta ett bra tag på innan den dyker upp här på listan). Frågan är om det ens är samma band? My Mine 1983 bestod i alla fall av S.Micheli, C.Malatasta och D.Rosati, och jag vet som sagt inte mer än så om dem…

Hypnotic tango är ju som sagt i alla fall en riktig klassiker, och refrängen har återanvänts i många sammanhang och i olika tider. Dock räcker alltså inte en sådan klassikerstatus den högre än en 120:e plats här! Men, som jag sagt flera gånger tidigare – plats 120 av kanske 500-600 som jag i praktiken har haft med i resonemanget till listan, det är bra det :)

 

119. Electra – Cuando Cuando (#83)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFrankrike (1985, Carrere)
M&T: F.Cuitad, J.FBoutillier
Prod: D. Blanc-Franchard

Den här rundan artar sig till att bli en ganska kortfattad sådan, bl a på grund av att vi råkar på artister som jag inte kan säga så mycket om. Electra var enligt vad jag har förstått ett engångsprojekt för de båda fransoserna Fabrice Cuitad och Jean-François Boutillier. Javisst, detta är alltså franskt – och ett ganska typiskt exempel på när någon försöker hänga på en dominerande trend. 1985 härjade italoartisterna på listorna runtom i Europa, så då slår dessa franska herrar till med en låttitel på…spanska!? Jaja, strunt samma – det här är i alla fall i min värld en riktig eurodänga, med vibbar inför den väntande sommaren :)

Om Cuitard-Boutillier kan också sägas att de faktiskt omnämndes här på bloggen tidigt i våras, i egenskap av producenter för Alexa Leclères version av Modern Talkings You’re my heart… (Avec toi, contre toi)

 

118. Kano – Queen Of Witches (#82)

- 118 - Kano - Queen Of WitchesItalien (1983, Full Time Records
M&T: S.Pulga, L.Ninzatti, Mamared, Oddoms
Prod: L.Ninzatti, M.Bonsanto, S.Pulga

Det här gänget hittade vi ju ganska nyligen på listan (#135), och då nämnde jag ju också att vi skulle få vänta på deras bäst placerade låt. Väntan blev ju inte alltför långvarig, och nu har jag ju faktiskt inte så mycket mer att säga om dem än senast. Möjligtvis då också att deras låtar ofta används som samplingar o d, bl a hörs deras I’m ready i Tag Teams partyhit Whoomp! (There it is)! från 1993…

 

117. C.C Catch – Heaven And Hell

- 120 - CC Catch - Heaven And HellTyskland (1986, Hansa/Ariola)
M&T: D.Bohlen
Prod: D.Bohlen & L.Rodriguez

Well, här finns ju faktiskt inte heller så mycket att tillägga – det var ju bara häromsistens (på plats 128) som vi avverkade lite basfakta, och låten Heartbreak Hotel. Här är alltså den snäppet starkare Heaven And Hell, även den komplett med en typiskt överstajlad video. Mycket nöje!

 

116. Silent Circle – Stop The Rain

- 119 - Silent Circle - Stop The RainTyskland (1986, Blow Up)
M&T: B.Dietrich, E.Simons, A.Breitung
Prod: B.Dietrich, A.Breitung

Ser man på! I förra listinlägget så snackade jag producenter, och då bl a Axel Breitung. Och när man talar om trollen (Axel Breitung) så dyker hela trollfamiljen (Silent Circle) upp :) Här är alltså bandet som Breitung bildade tillsammans med sångaren Martin ”Jo Jo Tyson” Tychsen och trummisen Jürgen ”CC” Behrens – och faktum är att de faktiskt spelade ihop redan 1979, utan att då göra något seriöst av det hela.

1985 blev det dock typ allvar, och idag räknar åtminstone jag dem som ett av de allra mest klassiska 80-talsbanden, åtminstone i den här genren. Så räkna med andra ord med att vi kommer att råka på dem igen – här är deras ”trea” på listan – Stop the rain in the night, som den hette på albumet No 1. Här dock i singelversion, fortfarande med hela den titeln i sångtexten, men inte i titeln. Är du med? :)

Här är videon, och om du inte redan vet vad som väntar (eller ser det i förhandsvisningen) – förbered dig på hårchockernas hårchock!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *