Euroish Eighties Ultimate Chart #96-100

 

EuroishEighties2Pukor och trumpeter! Vi är inne på topp 100! Den här kvintetten är en ren njutning i min värld, men jag har på känn att meningarna kan gå väldigt isär kring något/några av de här alstren ;)

 

- 100 - Michael Bedford - More than a kiss100. Michael Bedford – More than a kiss (#68)

Tyskland (1986, ZYX Records)
M&T: Axel Breitung
Prod: Axel Breitung

Jahaja, då var vi inne på topp 100 och den inleds med tunghäfta. Du minns kanske för ett tag sedan när Michael Bedfords Tonight presenterades på plats 122, hur jag då bara hade något att säga om producenten Axel Breitung. Det har ju inte förändrats det minsta…

Så, här är irländaren Michael Bedford, med sin mesta framgångsrika singel av de två han släppte – något för dig som gillar det tyska soundet i allmänhet och Silent Circle i synnerhet!

 

- 99 - Fabian Nesti - Heigh-Ho99. Fabian Nesti – Heigh-ho (#67)

Italien (1986, Cruisin’ Records)
M&T: E.Triconi, M.Nacci
Prod: Cruisin’ Records

Fabio Nesti, som av någon anledning alltså tog sig artistnamnet Fabian, är ett fullfjädrat one-hit-wonder. Jag läste en intervju med honom där han framställer sig själv som en kille ”som sjungit ända sedan barnsben”, men av den livslånga passionen blev det alltså bara en maxisingel. Eller ja, tydligen gjorde han någon inspelning alldeles nyligen också, men det räknas inte :)

Heigh-ho (vilket de som synes lyckades stava fel på omslaget) är en riktigt meningslös dänga som jag alltid har älskat! Dock har jag inte tidigare sett det här ’liveklippet’, och jag får väl erkänna att det kanske inte direkt tillförde helhetsupplevelsen nånting. Så, kolla om du vill, annars nöj dig med att lyssna på dessa fantastiska minuter av dålig smak, the italian way!

 

- 98 - Linda Jo Rizzo - Fly me high98. Linda Jo Rizzo – Fly me high (#66)

Tyskland (1985, ZYX Records)
M&T: S.Lorenz, Tess
Prod: Tess

Vi hörde henne på platserna 107 och 192, och här har vi alltså hennes högst placerade låt. Och minsann, jag sa det mest på skämt – men det ÄR nog en vana att ha ett Fancy-relaterat alster i varje kvintett :)

Här är alltså än en gång den forna The Flirts-sångerskan på äventyr i det västtyska eurodiscoträsket!

 

- 97 - Fair Control - Symphony of Love97. Fair Control – Symphony of love (#65)

Tyskland (1986, Ariola)
M&T: B.Göke, H.Schöner
Prod: B.Göke, H.Schöner

Om Fabian Nesti var dålig smak på det italienska sättet, så är det här det samma, men 100% på det tyska sättet! Det här är egentligen så obehagligt att se på så att man inte borde. Men, jag säger bara…men, jag är så sjukt svag för såna här midtempo-falsettklichéer – jag älskar den här :)

Bernd Göke är mer ’känd’ som pseudonymen Peter Columbus och då som en ganska framgångsrik låtskrivare, främst i den tyska schlagerfållan. Hannes Schöner (som egentligen Johannes Schulte Ontrop (det här med artistnamn alltså…) hade några hits under tidigt 80-tal, dels som en del av Dieter Bohlen-supportade John Christian Band och dels solo i den tyska Eurovisionuttagningen 1982 (med låten Nun sag’ schon adieu). Dessa två herrar slog sig alltså ihop som Fair Control och släppte några singlar. Angel eyes hamnade strax utanför listan, men Symphony of love hittar vi alltså här på topp 100 :)

 

- 96 - Michael Cretu - Gambit96. Michael Cretu – Gambit

Tyskland (1986, Virgin Schallplatten)
M&T: M.Kunze, M.Cretu
Prod: M.Cretu

Mycket tyskt idag. Men nånting säger mig att den publika uppfattningen om den här artisten kontra de förra är monumentalt annorlunda :) För här är han ju alltså – Mihai Cretu, som han egentligen heter – en av de största i min värld. Men, han är avsevärt större som låtskrivare och producent än som soloartist, enligt mig. Därför hittar vi hans näst högst placerade sololåt redan här. Så är det…men, det innebär ju definitivt inte att vi inte kommer råka på honom ändå ;-)

Gambit fanns inte med på hans tredje och sista soloalbum Die Chinesischen Mauer/The Invisible Man från 1985, utan släpptes året därpå som vad man trodde en försmak på ett fjärde album. Men, det kom alltså inte något sånt, utan några år senare slog han sig som bekant istället ihop med gamle vapendragaren Tissy Thiers som Cretu & Thiers – och sedan blev det Enigma för hela slanten…

 

 

3 thoughts on “Euroish Eighties Ultimate Chart #96-100

  1. Jag minns hur besviken jag blev när jag hörde Cretus ”The invisible man”. Jag älskade/älskar ”Samurai” och ”Carte blanche” och hörde sen en platta som inte alls nådde upp i mina förväntningar och som var riktigt seg och tråkig. Det var synd han inte reparerade skadan med en ny platta, för ”Gambit” var riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *