Euroish Eighties Ultimate Chart #41-45

 

Let the show go on! Mera italo åt folket. Hela fyra stycken Beat Box-hits. Och en tysk, typ superhjälte. Och hela två stycken bonusklipp!

 

- 45 - Fun Fun - Baila Bolero45. Fun Fun – Baila Bolero

Italien (1986, X-Energy / Beat Box 7107)
M&T: G.Fornaciari, M.Kolazek
Prod: A.Ugolini, D.Raimondi

Javisst, återigen dags för glad-disco med tjejduon Fun Fun som avsändare. Baila Bolero var förstasingel från deras andra album Double Fun – ett album med tillhörande singlar som inte alls nådde samma framgångar som debuten hade gjort. Den testades på Tracks i maj 1986 utan att lyckas gå in på listan, ett av dylika tillfällen som jag alltså minns och fortfarande inte förstår…

Jag har alltid gillat den här låten, men jag måste erkänna att jag föredrar att lyssna på den – bifogat ’liveframträdande’ av Francesca Merola och Elena Trastulli kan ju inte direkt beskyllas för att lyfta låten…

 

- 44 - Albert One - For Your Love44. Albert One – For Your Love (#28)

Italien (1986, Time Records / Beat Box BB 7101)
M&T: M.Farina, G.Crivellente, A.Carpani
Prod: M.Farina, G.Crivellente

En annan kille som kanske inte heller gjort sig känd som någon stor liveartist är Alberto ’Albert One’ Carpani, men i och för sig – säg någon i genren som HAR gjort sig känd som det? :) Alberto intar i alla fall scenen med en helt annan säkerhet och pondus än Fun Fun-tjejerna, och just i det här fallet ger jag dig som synes möjlighet att uppleva låten ’live’ både från 1986 OCH från 2014 :) I februari i år var han på plats för Sthlm Italo Disco Weekend, och man kan ju inte annat än att bli glad när man ser det, eller hur – det kallar jag artist :)

Missa inte hans Heart on fire som jag tidigare har presenterat på plats 95.

 

- 43 - Alan Ross - The Last Wall43. Alan Ross – The Last Wall (#27)

Italien (1986, Memory Records / Beat Box BB7080)
M&T: M.Manzi, S.Oliva
Prod: A.Zanni, S.Cundari, C.Cattafesta

Om den här snubben skrev jag ett kort och kärnfullt inlägg när hans Ciao presenterades på plats 178. Jag har inte så mycket mer att säga nu. Om det är Massimo Repetto som sjunger det vet jag inte, men det är iaf han som vi ser på omslaget. Att det dock inte finns några klipp med honom på nätet, gör det hela lite ’misstänkt’…

Valentino Mon Amour var nog den mest välkända låten i Alan Ross’ diskografi, men den hamnade en bit utanför min lista – den här däremot hamnar alltså här uppe på den övre kvarten, mest beroende på ett driv som iaf inte jag kan värja emot :)

 

- 42 - Silver Pozzoli - From You To Me42. Silver Pozzoli – From You To Me (#26)

Italien (1986, Many Records / Beat Box BB 7075)
M&T: G.Pegoraro, N.Hackett
Prod: M.Bassi

Silvio ’Silver’ Pozzoli har, tillsammans med P.M ’Miko Mission’ Bozzetti, en av mina favoritröster i genren – och här är alltså min favoritlåt med den förstnämnde. Han släppte ett gäng singlar (och ett album) under 80-talet och var även fortsatt aktiv under euordancens 90-tal, även om det material han då fick i händerna inte var i närheten av t ex From you to me, Around my dream (på plats 52) och Cross my heart (plats 141).

Dessutom, så har han hela tiden haft en ’karriär’ som röst i diverse italienska barnproduktioner. Redan 1978 sjöng han bakom gruppen Actarus på deras miljonsäljande ledmotiv till den animerade serien U.F.O Robot Goldrake – och bifogat här nedan framför han häromåret en av låtarna ur Gormitti – en serie som jag helt plötsligt gärna tittade på tillsammans med sonen när jag insåg vem som sjöng låtarna :)

 

- 41 - Mike Mareen - Agent Of Liberty41. Mike Mareen – Agent Of Liberty

Tyskland (1986, Night’n’Day/ZYX Records)
M&T: L.Rahn, N.Stonee, M.Mareen
Prod: M.Mareen

Här har vi som sagt en riktig superhjälte – ja, det är väl i alla fall lite så han känns i sin outfit och med de gigantiska glasögonen, eller hur? :)

R-1693656-1349984792-1741Uwe-Michael Wischhof började som trummis och fortsatte sedan som sångare i bandet Cemetery Institution. 1974 solodebuterade han, redan då som ’Mike’, fast då på tyska. Kolla in omslaget till Für dich fang ich heut ein neues Leben an här intill – det känns som att Mike Mareen-stilen var en ganska logisk utveckling tio år senare, inte sant?

Men, låt oss glömma utseendet för en stund. De här klassikerna som han spottade ur sig runt 1986 är ju smått ikoniska – här är en av dem ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *