Double Oh – Cinderello, Cinderello (1985)

 

Lite kort bara. Här är en låt som det har tagit två år att komma ihåg att jag skulle lägga upp. Typ…

07 - Double Oh - Cinderello, CinderelloI september 2013 skrev jag om Double Oh första gången, då ackompanjerat av singeln Do Do I Do. Då beskrev jag detta som ett av de eviga mysterier som följt mig genom mitt musikaliska liv, genom att jag bl a aldrig riktigt hade fått grepp om huruvida gruppen var svensk eller inte.

Tack vare några riktiga ärkenördar i läsekretsen så klarnade dock det hela något. Gustavo Carol och Anna Ixx var mycket riktigt en svensk duo som enligt Kaj i Tracks åkte till London för att spela in ovan nämnda singel. Men samtidigt talades det om att Secret Service’s Tim Norell låg bakom produktionen, kan både och vara sant? Bakom pseudonymen Gustavo Carol döljer sig i alla fall Ulf (Gustav) Karneman, då även inblandad i Night Station – ett annat småmystiskt Sonet-projekt. Yada yada…det här kan vi älta i evighet, ska vi istället ägna oss åt projektets andra (och sista) singel Cinderello Cinderello? Inte riktigt lika bra som debuten, men ack så trevlig i all sin vilja att låta typ Madonna :)

Double Oh! – Cinderello, Cinderello
(Gustavo – Ixx)
1985, Sonet Grammofon – T-10184
Producerad av Double Oh

3 thoughts on “Double Oh – Cinderello, Cinderello (1985)

  1. Tackar! Jag trodde aldrig jag skulle få höra den andra låten någonsin! ;)
    Den vill jag ha till min singelsamling! :) Som du säger, inte lika stark som första, men en helt OK discolåt ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *