Tadaa!!! Grattis Beatbox.se!!! Idag är det alltså fem år sedan som jag postade det allra första inlägget på beatbox.se, som en 100% ”kul grej” – bara för att få utlopp av allt nörderi som bubblade inom mig. Idag sitter jag här och har just införlivat varumärket (och alla små verksamheter som följer med det) i det egna företaget, och tänker under 2018 ta ännu mer plats – på internet, i digitala och fysiska skivhyllor och på konsert- och klubbscenen. Tänk, så det gick – var ska det sluta? ;)

Läs gärna min reflektion för ett år sedan: https://www.beatbox.se/2017/01/06/grattis-till-beatbox-se-4-ar-idag/. Samma känsla idag, och än en gång ett stort och hjärtligt tack till dig som läser, kommenterar, delar och engagerar dig i mina inlägg och upptåg. Hur mycket av detta som än finns i mitt hjärta, så betyder naturligtvis responsen och utbytet hur mycket som helst. Och det är ju också, inte minst, vansinnigt roligt att det numera även finns anledning att säga hej i verkligheten ibland.

Jaha, och hur ska vi uppmärksamma de fem åren? Varför inte med att gå ’back to basics’ och kolla in topplistan på videokanalen – gott om höjdare där, och flera bevis på att iaf en del av det jag lagt ut genom åren verkligen ”saknades”:

10. Uffe Söderberg – Fallen ängel (1988)
5100 visningar. En av de första låtarna jag postade på YouTube, helt enkelt för att det är och har varit en personlig favorit ända sedan den släpptes. Och minsann, under året som har gått så har jag ju (eller ja Octolab har) givit den nytt liv. 

[wpdevart_youtube]69dEU-N8hEg[/wpdevart_youtube]

9. Choo Chine – She’s Got Nothin’ (But The Radio On) (1986)
5235 visningar. Faktiskt den absolut första låten jag laddade upp, redan två år tidigare, i januari 2011. Av en enda anledning, att Roxette just släppt singeln ”She’s Got Nothing On But The Radio”, och jag tyckte det var kul att tipsa om att titeln nästan hade gjorts tidigare :P

[wpdevart_youtube]GQ1HQd1eT0A[/wpdevart_youtube]

8. 1986 Medley – A Swemix Remix (1986)
5397 visningar. Jag kallade det här för ”lite av den svenska dansmusikens vagga”, och den är rätt cool. Bl a återfinns Alpha-höjdare som Style, Paul Rein och Sound Of Music i mixen – som ”naturligtvis” är gjord av Emil Hellman, assisterad av Dag Volle aka Denniz Pop.

[wpdevart_youtube]BvuPAibgGn8[/wpdevart_youtube]

7. Trancedance – A Glass of Champagne (1990)
5399 visningar. En liten outsider på klicklistan, men i likhet med förstaplatsen så handlar det naturligtvis om att det är en låt som hamnar i många ”högerspalter” på YouTube när det egentligen är 70-talsoriginalet med Sailor som folk lyssnar på. Kul som sagt att fylla ett utrymme som ingen visste fanns ;-)

[wpdevart_youtube]ZC5c9BF33qw[/wpdevart_youtube]

6. Lili & Susie – Let Us Dance Just A Little Bit More (1989)
5817 visningar. Secret Service-klassiker från 1985 som plockades upp av systrarna Päivärinta till remixalbumet ”Let Us Dance”. Jäkligt bra helt enkelt, och kul att Secret Service-teamet fick anledning att producera en ny version av den. 

[wpdevart_youtube]ENDO72SDCH4[/wpdevart_youtube]

5. Lili & Sussie – Stay (1986)
6369 visningar. Här har vi en riktig pärla. En tämligen, eller till och med ganska rejält, bortglömd låt från våra favoritsystrar. Hur ÄR det möjligt? Som nån påpekade i kommentarsfältet, så här italo har de aldrig låtit, möjligtvis med undantag för ”Candy Love”. 

[wpdevart_youtube]Ebcd8hOYoeU[/wpdevart_youtube]

4. Hasse Carlsson & Freddie Hansson – Natt efter natt (1986) 
6583 visningar. Det är ingen tvekan om att gamla Noice har ett starkt fäste av fans runtom i Sverige, och den här låten har naturligtvis fått ett extra nostalgiskt och känslosamt sammanhang i och med att det var det enda som de båda släppte tillsammans efter att Noice lagt ner, och inte eftersom de båda idag inte är med oss längre…  

[wpdevart_youtube]FrVklkCmFjw[/wpdevart_youtube]

3. Zemya Hamilton – Time (1989)
7134 visningar. Även här finns en tragisk förklaring till de många visningarna. Jag lade upp den här i samband med Zemya Hamiltons bortgång för drygt två år sedan, efter att någon (jag minns inte vem) hade frågat efter den.

[wpdevart_youtube]3EfsaamTWTQ[/wpdevart_youtube]

2. Fake – Right (1984)
7333 visningar. Lite intressant att den här har fått så mycket visningar eftersom det finns gott om klipp med smått legendariska Fake på YouTube. Det säger en del om hur stora de var, och kanske framförallt är, i italo- och eurodiscokretsar. Dags för återförening? ;-)

[wpdevart_youtube]NDkDGjWrpMk[/wpdevart_youtube]

1. Linus Wahlgren – Jag är en astronaut (1985)
12604 visningar. Överlägset mest populär :) Jag hade så gärna haft en annan låt på första plats, men det är klart – vad går upp mot en cheesy ’rare’ cover, gjord av en yngling som senare skulle bli etablerad skådespelare och allmän ”kändis”, på en cheesy världsklassiker, gjord av lillebrodern till (och ”mannen bakom”) en av 80-talets största artister?

[wpdevart_youtube]S2Rbr2kHPIc[/wpdevart_youtube]

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *